LET OP! Door drukte is de voorraad op de website niet altijd actueel. Zeker weten dat een artikel op voorraad is? Bel 06 36 12 71 63

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Onderhoud Vurenhout

Onderhoud is van groot belang voor uw tuinmeubelen! U kunt uw aangekochte buitenmeubelen en buitenbloembakken het beste een goede behandeling geven, door het hout gelijk goed te behandelen voorkomt u voor een langere tijd scheuren in het hout.

Wilt u uw meubelen later behandelen dan is het van belang om het hout grondig schoon te maken en daarna te behandelen met bijvoorbeeld Restol Houtolie.

Restol houtolie is een hout beschermingsproduct dat dient voor het onderhouden en afwerken van al uw tuinhout. Restol zorgt voor de bescherming van uw ( geïmpregneerde ) picknicktafels, tuinmeubelen, bloembakken enz.

Restol is verkrijgbaar in diverse transparante en dekkende kleuren. Omdat Restol Houtolie gebaseerd is op natuurlijke ( plantaardige ) lijnoliën, is het waterafstotend en weerbestendig.

Restol Houtolie kent belangrijke voordelen:

  • schuren is niet noodzakelijk;
  • Restol benadrukt de houtnerf;
  • Restol is vochtregulerend;
  • Restol helpt vergrijzing te voorkomen;
  • Door de diepe indringing en grote elasticiteit reduceert Restol het krimpen en zwellen van het hout tot een minimum;
  • u bestrijkt per liter tot maar liefst 16 m2;
  • Restol tanalith groen verfrist verweerd verduurzaamd hout;
  • Restol is snel en gemakkelijk verwerkbaar;
  • Het uniek hoge vaste stofgehalte bied meer bescherming.

Onderhoud Hardhout

Hardhout is van zichzelf een duurzame houtsoort, Wilt u het vergrijzen en haarscheurtjes zo lang mogelijk tegengaan dan is het van belang om het hardhout meteen vanaf het begin te behandelen met een goede hardhoutolie, dus geen afsluitende verfsoort of lak maar een goede olie is voldoende.

Onderhoud Polywood


Polywood is een houtsubstituut. Het is synthetisch en bevat geen hout. Het grote voordeel ten opzichte van hout, is dat polywood ‘niet werkt’ en zal dus geen barst of scheurvorming na verloop van tijd plaatsvinden. Wel dient het ter bescherming van onder andere het intrekken van vlekken behandeld te worden. Wij raden u aan om het tafelblad te behandelen met een Polywood Protector of blanke bijenwas. Deze voorkomt dat vervuiling zich hecht aan het Polywood. Een Polywood Protector beschikt tevens over een krachtige UV-filter ter voorkoming van verkleuring en veroudering van het materiaal. Het is raadzaam om dit jaarlijks te herhalen. Deze middelen zijn verkrijgbaar bij de betere vakhandels en bouwmarkten. Verder behoeft Polywood nauwelijks onderhoud, schoonhouden is voldoende. Dit kan het gemakkelijkst met een lauwwarm sopje van afwasmiddel. Gebruik een spons of borstel. Of u gebruikt een Polywood Cleaner spuitbus, verkrijgbaar bij de betere vakhandel.

Polywood is hittegevoelig en daarom gelden volgende voorzorgen:

Een glas kan als een convexe lens optreden en lokaal extreme hitte veroorzaken. Speciaal bij wijnglazen kan het  voorkomen dat er een smeltpunt in het blad ontstaat. Plaats deze dus altijd op een brandvrije onderzetter.
Gebruik geen hete zaken als; pannen, barbecue tangen etc. op het tafelblad. Van een tafelbarbecue kunnen houtskoolspetters af komen, let op dus.

WICKER

Wicker tuinmeubelen vragen weinig onderhoud. Af en toe met een doekje erover en eens in de zoveel tijd reinigen met een speciale cleaner volstaat, we bieden hiervoor een goede cleaner aan en een protector als beschermingsmiddel. In het najaar kun je wicker tuinmeubelen afdekken met een beschermhoes, hiermee voorkom je dat er vuil en viezigheid op het materiaal komt. Vogelpoep en rottende bladeren kunnen namelijk nare vlekken lekker achterlaten als ze niet op tijd worden verwijderd.

TEAKHOUT

Bij teakhout kun je ervoor kiezen om het hout te behandelen met een van onze producten, we raden aan om uw teakhouten meubel eerst te behandelen met cleaner en daarna met een protector. Ook is het mooi om uw teakhout te behandelen met ‘instant grey’ waardoor de authentieke kleur behouden blijft. Wanneer je het hout niet behandeld, zal het uiteindelijk de bekende vergrijsde kleur krijgen. Je kunt teakhouten tuinmeubelen in de winter afdekken met een beschermhoes, zo is de set mooi schoon als het voorjaar weer aanbreekt. Zorg er wel voor dat het hout kan blijven ademen.

RVS

RVS is een materiaal dat makkelijk te onderhouden is, vuil hecht zich niet makkelijk aan dit oppervlak. Regelmatig schoonmaken en af en toe reinigen met een speciale cleaner zorgt ervoor dat het RVS er uit blijft zien als nieuw.

KUSSENS

Vaak wordt er aangeraden om de kussens van je tuinset binnen te bewaren. De kussens gemaakt van het bekende Olefin kunnen in principe buiten blijven liggen tijdens de wintermaanden. Een beschermhoes kan uitkomst bieden tegen vlekken van vogelpoep en rottende bladeren. Ook is de vulling van de kussens dan altijd droog als het weer tijd is om heerlijk in de tuin te genieten van je tuinmeubelen!

Uiteraard hebben we veel meer materialen in onze collectie. Voor iedere tuinset, tafel, stoel en voor ieder materiaal hebben wij een speciaal schoonmaakmiddel of beschermmiddel in ons assortiment.

Hoe een parasol te onderhouden

Een parasol is bedoeld als zonwering, stel de parasol dan ook niet teveel bloot aan neerslag. Dit is niet goed voor het parasoldoek. Verder is het belangrijk dat u bij het schoonmaken van het parasoldoek geen agressieve schoonmaakmiddelen en harde borstels gebruikt, hierdoor kan de beschermde coating op het doek beschadigd raken. We hebben hiervoor een goede cleaner en een protector om uw parasol zo goed mogelijk te beschermen. Met dit advies kunt u de levensduur aanzienlijk verlengen. Een beschermhoes is hierbij ook onmisbaar. Westerink Buitenmeubelen heeft voor elke tuin parasol een bijpassende cover.

Het antwoord op mijn vraag kan ik niet vinden?

Bent u hiermee nog niet geholpen? neem gerust contact met ons op of vul uw vraag in op het contactformulier!